Idun månad för månad

03-11-14
18 veckor, i magen

04-04-27
ganska ny, 3 dagar.


04-05-18
ca 1 månad
- maj 04

04-06-23
2 månader
- juni 04
Log mot mej.

04-07-24
3 månader
- juli 04
Grep tag i något, jollra

04-08-24
4 månader
- augusti 04
Fångade fötter

04-09-24
5 månader
- september 04
Kan sitta själv.

04-10-24
6 månader
- oktober 04
leker titt-ut själv

04-11-24
7 månader
- november 04
Vände sej-rygg till mage, vände sej-mage till rygg. Tittar efter lampan. "Hasar" bakåt på golvet. Slutar amma. "Hasar" framåt på golvet. Pekar och säger "da". Vinkar. Övar pincet grepp. Tar hjälp med fötterna och benen när hon "hasar". Lägger sej på mage från sittande. Ställer sej upp mot oss. Man får pussar, mest pappa.

04-12-24
8 månader
- december 04
Går utmed saker, klappar händer. Dricker själv (när hon sitter)

05-01-24
9 månader
- januari 05
Sätter sej från magläge. Ställer sej mot saker. gick två steg, till mamma.

05-02-24
10 månader
- februari 05
En tio månaders Idun kan säga ti-Ta, ta ta (tack), titit (tittut), pappaa, mmamma.
Hon tycker om knappar, klappar och kramar. Mammas kamera är tokfin. Den vill hon pilla på.
Hon är ett kramigt och gossigt barn, men som också har mycket temperament. Hon har ju redan tänkt ut vad hon ska göra när man plockar upp henne och kan då bli vansinig.
Idun kan klappa händer, vinka och peka. Hon kan ge och ta. Hon kan mata sin mamma med jongleringsbollar och saker som är mer ätliga som macka.
Idun kan gå längs med väggar och saker. Hon kan stå hur länge som hälst utan att holla i sej, och hon kan gå två steg utan stöd.
Musik är enligt Idun underbart. Idun har rytmen i blodet. Hon svänger på hela kroppen inne i klädbutikerna, när musiken strömmar ut ur högtalarna. Hon pekar på gatumusikern och nickar i takt till hans sång och gitarrspel. 50 cent - hophop, får henne att vicka på rumpan. Även diskmaksinens ljud har ju en stadig takt att svänga till!

05-03-24
11 månader
- mars 05
En elva månaders Idun kan säga vad katten säger. Tatt (katt) aooo (maju). Katten finns i Iduns both (bok).
Hon älskar sina böcker, hon bläddrar och vill gjärna att mamma och pappa  pekar och berättar. Peka och berätta vill hon allt som oftast att man gör, man får inte missa tavlan med flickan Beanca på.
Idun vet vart hennes näsa, mage, tunga och tå finns. Även vart mammas och pappas näsa befinner sej.
Hennes temprament syns och märks mer och mer. Hon kan bli arg som ett bi när vi inte förstår att det är ju macka hon vill äta. (Inte fiskpinnar.)
Idun tar många steg både hit och dit när hon inte tänker sej för.  Annars kryper hon för att ta sej dit hon vill.
Hon kissar på pottan när man sätter henne på den.

05-04-24
1år - april 05
Idun är 1 år och går rätt obehindrat. Hon vet att man inte får stå i soffan, men gör det ändå. Tittut och leta reda på mamma med hjälp av pappa är bästa leken. Idun älskar att vara ute och leka. Sand smakar utsökt, gungor är underbara! På gården brevid finns en gul katt som enligt Idun säger rrrr som man kan jaga. När Idun vill gå ut kommer hon med sin sko. Idun kan krypa ner och uppför trappor själv. Hon kommer upp och ner ur soffan utan problem.
Idun stänger av tv när hon tycker att mamma och pappa kollar för mycke ;)

05-05-24
13 månader - maj 05
Idun älskar att gunga! Att vara ute är underbart! Allt är så spännande! Iduns mamma har börjat jobba så Idun är hemma med pappa!
Idun har mer och  mer koll på sina rörelser. Hon hoppar i sängen, snurrar på golvet, kryper bakom soffan och under bordet. Idun flirtar, dom långa ögonfransarna och blå ögonen kan ju charma alla!
Idun kör hällre vagnen själv än att åka i den.
Blommor luktar ljuvligt.

05-06-24
14 månader - juni 05 - Midsommar i Malevik
Idun rider på en häst. Hon dansar runt en midsommarstång. Hon har badat i plaskis.
Hon härmar allt man säger. Hon springer. Hon hör, men lyssnar ändå inte. Idun hjälper till med maten. Delar tomater med kniv. Idun vet vad som är rätt. När en annan pappa säger till sitt barn var detta barn ska göra och det barnet inte gör det "hjälper" Idun gjära till och visar.

05-07-24
15 månader - juli 05
Idun poppar (hoppar). Idun är en bapa (apa), för det säger mamma att Idun är, en härm-apa. Får inte Idun som hon vill ligger hon ner på golvet och skriker. Hon ger underbara kramar, pussar och klappar! Idun är så snäll. Fast det betyder ju inte att hon alltid är det. Idun drömmer om att få en cykel. Cyklar är så fina, om man bara hade en egen! Kanske man kunde få en riktig dockvagn också. Idun lånar gjärna andras.
När Idun va med och handlade fick hon en egen kundvagn att att ha varor i. Idun har åkt på en stor plast anka som kräver 5 kronor för att gunga fram och tillbaka. Idun har fått ett eget rum. Där sover hon hela natten, fast i bland får mamma och pappa springa in och peta in nappen. Det märks att Idun blivit lite äldre, Idun är klokare. Hon visar vad hon vill. Hon kan fantisera. Och hon har humor som är helt otrolig!!! Underbara unge!!!

05-08-24
16 månader - augusit 05 - Kärra, på väg till stallet
Idun har börjat på förskolan. Det är jobbigt nu i början, Idun är mycket ledsen. Hoppas det går över snart. Snussen (ff-ff) och nappen (bapp) är bästa vännerna på förskolan.
Idun har varit på liseberg, hon har åkt farfarsbilar. Styrde själv!
Hon går gjärna på tå, dansar ofta. Älskar vatten.
Om man lagar mat kan Idun stå på en pall och leka med det rinnande vattnet under tiden. Då är Idun lycklig!
Nej-nej säger Idun eller nääe (beroende på..), när hon inte vill.
Idun äter själv.

2005-09-24 september
17 månader - september 05 - pingvinerna i slottskogen
Förskolan går mycket bättre och det känns så skönt. Hon sitter i mitt knä nu när jag skriver och äter lördagsgodis-russin. Hon pekar på bilden och säger Inun. Hon pratar så mycket och så fint!

2005-10-24 oktober
18 månader - oktober 05 - utanför porten med Tiger i vagn
Mer ord och mer ihopsatta ord. Idun ser en bild på sej själv som liten. "Bäbis nakenfis" Idun på bilden hade inga kläder på.
Idun drar oss i handen när hon vill att vi ska komma. Att andas ut och dricka kaffe framför tvn är bara att glömma. HAND säger Idun och kräver att vi följer med. "Mm gossigt" är är det att mysa med snussen.
Iduns favorit lek är att bädda ner Tiger och dockorna, dom ska sova. Idun tycker att hon är fin när hon har toffs. När mamma har skjol så tycker Idun att mamma är fin. Idun har helst klänning på sej. Pippi-tröjjan är väldigt fin, Pippi är ju stora idolen! Även döskallar.
Nya vagnen till Tiger är lycka! Idun kör Tiger överallt! (När inte Tiger har bajsat då..)


19 månader - november 05 - pratar med mormor i telefon
Idun kan föra långa samtal med folk i telefonen. Hon sitter koncenterat och lyssnar och svarar och berättar. Ofast kan det nog vara svårt för den i andra ändan av luren att förstå och hänga med för Idun pekar och berättar om det hon ser.
Hemma går Idun utan blöja nu, alla mattor är undanrullade. Olyckor sker. Men det händer oftast i pottan. Bajsblöja har vi nog inte bytt på flera månader.
Idun tycker om att måla, frågar man vad hon målar så är det ett paraply.
När vi äter mat tycker Idun att ljusen ska vara tända. För det är "mysigt" och maten är "jättegod". Det är ju trevligt att höra, men jag tror inte alltid hon menar det. Hon är lite kräsen. Stuvade makaroner med (vego)köttbullar. Eller vita bönor. Rakt av, utan något. Mmm gott säger Idun. Det är det som går ner. Det är Iduns favorit mat.
Iduns favorit lek är samling. Hon ropar på Tiger. -Tiiiger! Samling!! Då ska alla sitta i ring och vänta med spänning på vad Idun tar upp ur sin musikpåse. En liten snigel symboliserar låten lilla snigel. Hela famlien sitter på golvet och skrålar Lilla snigel akta dej!

Klänningen hade jag när jag var liten. Kortet är tagit hos faster på julafton 2005
20 månader - december 05 - julafton
Idun är blöjfri, torr! På nätterna har hon fortfarande blöja, men jag tror hon skulle klara sej utan på natten också.
Idun har införskaffat sej ett data spel som hon spelar med glädje! Hon sjunger mer och mer. "Bä bä vita (lilla) lamm ha du någon ull ja ja säcken full..."
"Binka lilla fäna dä, unna va du ä, ..."
Idun säger "affe" när hon tycker pappa ska gå upp, hon vet att kaffet kan få pappan att vilja stiga upp redan innan 08.00 på morgonen.
Idun har gjort sitt första framträdande, lucia tåget på sin förskola.
Iduns andra jul (tillika 20 månaders dag) spenderades först hos faster Stina och kusiner och senare hos mormor, morfar och moster. Idun måste varit ett snällt barn för hennes hög av paket var stor. Kläder och Duplo hade tometen lämnat, även en docksäng.


21 månader - januari 2006
Idun sjunger mycket! Hon kan många låtar. Inte bara barn låtar utan även saker som går på radio. Vi lyssnar på p3, och där spelas nu ofta en låt som heter "my humps" med black eyed peas. Låter går... What u gon’ do with all that ass? All that ass inside them jeans? Idun har snappat upp och sjunger högt och fint".. all that ass"
Mycke snö har vi fått, Idun tycker det är fint och hon tycker att pulkan ska ut och rastas. Att bli dragen i den är inte så kul men därimot att dra omkring på den är roligt.
I julklapp fick Idun massa duplo som hon älskar att leka med. Lego hade hon sedan innan och det är också toppen. Halsband pärlas. Ett armband är gjort till Jenny, men det vekade aldrig komma fram på posten...


22 månader - februari 2006
Idun älskar sin förskola!!! Hon pussar, kramar och vinkar i fönstret när jag ska gå. Hon är glad när hon gör det!!!
Idun är väldigt trotsig. Idun kan själv. På gott och på ont.
Idun räknar till 12.
Idun äter kött... Det är det hon vill ha så hon får äta det på förskolan. Hemma kommer det aldrig att serveras. Mmm gott säger Idun till blodpuddingen, jätte gott!!! :(
Jaaa musik!!! säger Idun när det spelas musik på radio/tv. Favoriten jusst nu är vem pra bahia (vi drar till malmö) med Simone Moreno feat Timbuktu.
Molly mus är bäst! Conny korokodil är kärlek. "Idun älkar Conny"


23 månader - mars 2006
Idun anväder ord som min, din och jag. Denna månaden har Idun varit hemma mycket för hon har varit sjuk.
Idun har hittat en bästis på förskolan. W väntar på Idun när Idun kommer på morgonen och ropar glatt! Idun blir lika glad.
Sedan tar dom varandra i hand och skuttar in tillsammans! Dom leker hela dagarna berättar fröken.
Idun är blöjfri även på natten!


2 år! - april 2006
Idun har firat i tre dagar! Hon har fått mycket fint!
Under denna månaden har Iduns standard fras blivit "kan sjääälv!!" Å visst kan hon!
Idun har odlat krasse, som hon inte ens ville smaka på sedan.

I sveleboskogen växer det liljekonvaljer
25 månader - maj 2006
Nu mer efter mycket om och men kan Idun färgerna. Vi har pluggat, legat ihårdträning.
Under denna månaden har Idun gått i sitt 3dje 1 maj tåg! Inte illa för en tjej på bra två år.
Idun har plockat vitsippor, fått jackan tuggad på av en killing och lekt i regnet.
Under dom (få) dagar det har varit sol så har Idun fått mycket blåmärken och skrapsår på knäna. Plåster är ett måste!
Idun tycker om att stå upp när hon gungar, Idun tycker om att klättra upp själv på gungorna.
Maskar tycker Idun inte om. Men vill att mamma ska rädda dom stackarna som ligger i vattenpölarna.


26 månader - juni 2006
Denna månad har Idun åkt mycket båt, till hisingen, till styrsö, till nya älvsborg och en liten tur på havet med sysslingarna.
Idun vet mycket om båtar, hon berättar om dockorna som båtarna ligger i och blir lagade.
Idun vet mycket och berättar för mamma varför hon inte kan ha Iduns badrock. Den är för liten för mamma, mamma är ju vuxen.
Den passar bara på barn, Idun är ett barn.
Iduns favorit låter är nu pippis sommarvisa och mors lilla lathund. Hon sjunger gjärna!

Grönagatans lekplats. Idun har vinden i håret och solen lyser.
27 månader - juli 2006
Idun låser upp dörren själv. Idun kan själv. SJÄLV!!! Allt. Å går det inte som Idun vill så AAAA!!!!
Idun är båt van. Hon kör båt med Lennart (Jennys pappa). Idun fiskar krabbor och makrill.
Idun tycker om att bada, men inte i havet. Tång vågor och annat trams som finns i hav är mest i vägen.
Idun säger saker som "jag vill inte bada, det känns inte bekvämt" och "förlåt mamma" "du är sugen på å leka lite pappa, på mitt rum"
Nya sången som sjungs är "trollen som kom i luftballongen"
Idun tycker om att spela memory, slå kullebyttor i mammas och pappas säng, lira boll och måla huvudfotingar (öven om dom inte är helt perfekta än).
Idun vet vad mamma tycker om. När hon inte får med mej ut å gunga så kan hon muta med att "mamma du kan ju ta kort på mej när jag gungar". Hon är inte dum. Inte alls.


28 månader - 2.4 år - augusti 2006
Sommaren är slut och regnet öser. Denna månad har Idun varit kattvakt åt Rossy. Hon har sovit  över hos sina kusiner och även haft kusinerna sovandes här.
Idun har varit på Lisberg. Med sina 90 cm + så fick hon åka cirkusexpressen.
Hon har plockat blåbär. Skogen är härlig tycker Idun, frihet! Man får göra som man vill, pilla på allt och sammla sniglar, stenar och annat.
Idun gör otroligt snygga huvudfotingar!
Idun är bra hjälp, hon skär gurka till saladen och lägger sedan tillbaka kniven i besticklådan ( ! ).
När hon är arg så går hon till sitt rum och mäller igen dörren.  Hon säger saker som: "Nu går jag till min kojja och är otrevlig"


29 månader - 2.5 år - september 2006
Vi åker till Liseberg en gång till, med Johan och Esther. Idun åker smågrodor och flumride med oss och hon vågar åka flygplanen själv.
I skogen trivs vi, vi hittar några kantareller.
Idun blir säkrare och säkrare på sina data spel. Hon tycker om att spela "knacka på" och "minsting". Fast det är svårt när man behöver använda höger handen.
Idun kan knäcka ägg utan att det kommer i skal. Hon mäter mjöl och socker och det blir goda muffins!
Idun är underbar men så trotsig. Vissa dagar träffar jag inte henne alls, då finns det bara monster Idun. Hon skriker, säger saker som ingen vill höra, hon ligger på mage på golvet och tjuter. Tur att hon inte alltid är så arg.
Bohus fästning har vi besökt.


30 månader - 2½ år - oktober 2006
Idun har köpt en säng. En junior säng och är så nöjd!
Hösten är här. Med pyssel och mys. Och förklylningar.
Sina huvudfotingar har hon verkligen fått kläm på. Dom är så fina. Huvud, armar, ben, ögon, mun, ibland en näsa och naturligvis hår.
Sjunger gör hon, hon lär sej alla texter. Peronalen på hennes förskola berättar hur hon kan alla värserna i sångerna dom sjunger. (Stålta föräldrar!)
Hon tycker mycket om sin förskola och berättar vad hon och kompisarna gör. Anton, Esther och Idun är tydligen tre busar som klättrar i träden och snackar omkull alla.


31 månader 2.7år - november 2006
Konstnären fortsätter måla. Både katter och fiskar.
Till bibliotket går vi ofta, Idun gick själv fram och frågade bibliotikarien om dom hade boken om hennes intresse - bajsboken.
Vi har hämtat lite mer lego på vinden och bygger piratborg! Till mammans förtjusning!

Vi väljer sill. Men Idun kan inte låta bli att titta på  makrillen.
32 månader 2.8 år - december 2006
Denna månad rider Idun på en liten ponny vid namn Tummetott. Tummetott gör ett stort intryck på Idun. Tänk den som hade en häst!
Pepparkaker bakas i mängder och ätes lika många. Idun går i Lucia tåg på förskolan.
Hon blir hämtad av moster Lisa på förskolan. Mysigt! Hon sover över hos kusinerna Hannah och Sofie.
Idun bestämmer att ingen jul utan julgran. Så mamman och pappan köper och Idun klär. Jul stämmningen i huset höjdes och granen luktar jul!
Idun funderar mycket kring det här med spöken. Mamman följer med på jakt efter spöken i källaren. Men vi hittar inga.. Men på bio ser vi Laban och Labolina. Vi äter popcorn och myser hela familjen!
Julafton kommer och så gör hela släkten. Vi har super trevligt. Äter gott och ser på traditionell tv. Knackar på dörren gör det och Idun försäkrar högt och tydligt att hon är snäll innan tomten hunnit fråga! Idun har även detta år verkligen varit snäll för hon fick klappar i drivor. Dockvagn, docka, brandbil (som kunde spruta vatten!!) spargris, färg, lera, elvisp och diamanter mm.!


33månader 2.9år - januari 2007
Denna månad har Idun besökt två museeum. Sjöfartsmuseet och stadsmuseet. Sjöfartsmuseet blev nog en favorit och hon pratar fortfarande om att få åka dit igen. Båten var rolig och våffel-buffén toppen.
Nyår firas på traditionellt sätt med Jenny och Daniel.
Vädret är en aningen skummt, växter och blommor knoppar och tror på vår. Kylan innfinner sej inte förren på slutet av denna månad med några dagar av minus grader och snö.
Idun ärver vattenkoppor av sina kusiner. Hon blir helprickig och är hemma från förskolan i över en vecka. Men sjukdommen är lindrig.
Idun sitter i en traktor i Linköping. Hon önskar att vi hade en gul grävskopa istället för en bil.
Idun har sett på pippi om hur hon åker skridskor och pratar mycket om det, vi tar en tur till frölundaborg med Morfar "the King" och åker lite skridskor. Det var roligt! Fika med kaffe och bulle på bänken var mycket trevligt!
Idun är en data nörd. Idun äter som en mygga. Idun letar bokstäver.


34 månader 2.10 år - februari 2007
Min bästa Jenny har fyllt 30. Idun har sovit hos sina kusiner och kusinerna har sovit här.
Iduns tecknande har kommit in i en helt ny fas. Hon målar fint och detaljrikt. Ingen kan undgå att se vad hon målar.
Idun tycker inte om snö. Idun har haft maginfluensa.


35 månader 2.11år - mars 2007
Våren har kommit!
Idun har badat på badhus. Idun skriver sitt namn. Idun får en ny gul cykel. Idun kan gunga själv. Idun äter lök!
Hon är bra på att hjälpa till hemma, hon skalar potatis och morötter. Tillsammans med sina kusiner skriver och slänger dom flaskpost i älven. Och får svar!
Vi hälsar på bästakompisen på förskolan.


36 månader - 3 år! - april 2007
Denna månad är Idun sjuk, hon ligger på sjukhus en natt och och får vätska. 4 dagars kräksjuka har satt sina spår.
Vi grillar i slottskogen. Vi grillar på gården. Idun leker mycket med sin granne.
Påsk passerar och Idun inkasserar ett anntal påskägg med godis i.
Idun klappar majsormar hos en kamrat.
Idun fyller 3 år! Det firas i 3 dagar. Att fylla 3 inebär både fördelar och nackdelar. Fördelarna är att man får komma in på ikas barnpassning. När vi frågade Idun vad hon ville göra på 3-årsdagen var det jusst hit hon ville. Sagt och gjort. Nackdelarna är att sluta med napp..
Älskade unge! Kan inte fatta hur fort tiden gått!


37 månader 3.1 år - maj 2007
Idun går sitt 4:de 1maj tåg! Med näven högt och stålt skrålade hon "Stoppa borgarna i papperskorgarna".
Vi har vait på betelsutsläpp med tokiga kor som skuttar ut. Idun var nog mest förtjust i bullen.
Idun leker mycket med sina kompisar, Lukas har varit här å lekt utan sina föräldrar.
Idun leker mycket rollekar.
Idun är rädd för gråsuggor.. dom flyger och kanske har dom stora tänder..?
Idun är intresserad av bokstäver. Hon skriver sitt namn utan problem och med hjälp blir det mamma och pappa också. Sofi skriver hon utan hjälp (flera gånger).
Idun är noga med sina kläder, det ska matcha.
Om Idun fick välja skulle man kunna leva på korv och bröd.


38 månader 3.2 år - juni 2007
Denna månad är Idun en typiskt treåring, arg, ledsen, härlig och frågvis.
Att ligga på golvet och skrika, sparka och slå med armarna är så reaktionen blir om något inte blir som Idun vill.
Varmt har det blivit denna månad, Idun badar i havet och i plaskis. Hon är ingen badkruka som sin mor.
Vi ser båten Götheborg segla in i göteborgshamn. Vi ser Göteborgs symfoniker i slottskogen.
Idun är väldigt klättrig, hon är duktig och modig.


39 månader 3.3 år - juli 2007
Fortfarande mycket 3 år!
Idun har hjälp till på Jennys jobb. Idun har sommar lov. Det regnar och regnar. Idun har åkt tåg till huvudstaden. Idun badar i hav och sjö. Idun tycker om att vara ledig.


40 månader 3.4 år - augusti 2007
Solen i ögonen.
Semester är slut. Vi har spenderat en vecka i munkedal. Vi har varit på nordens ark och borås djurpark.
Idun har bytt avdelning på sin förskola. Idun vinner lätt i memory över sin mamma.


41 månader - 3.5 år- 24 september 2007
Denna månad har Idun köpt pärlor och har gjort några pärlplattor.
Idun har varit på Liseberg och nu vet vi att nästa år får vi köpa åkband. Idun vill åka allt och det ska gå fort. Flumride är fräck, flygplanen går för långsamt. Idun har varit på konsert. Håkan Hellström. Hon tycker vi kan lyssna på honom hemma och ber oss sätta på.


42 månader - 3½ år - 24 oktober 2007
Ligger i löven och funderar.
Idun har blivit passad av moster Lisa och Emil när mamman och pappan var i stockholm i två dagar.


43 månader - 3.7år - 24 november 2007

Idun blir äldre och smartare. Hon säger saker som är så kloka. Idun funderar på saker som man borde önska sej av tomten.
-En häst och ett hus. Huset måste ha veranda för där ska hästen stå.
Idun kan alfabetet (oftast), hon kan veckans dagar. Hon drar upp sin dragkedja själv.


3år 8 månader (44) - 24 december 2007
Som Pippi, med fräknar och flätor.


3 år och 9 månader (45) - 24 januari 2008
Äntligen har Idun fått en vänstersax. Klart man ska ha när man är vänsterhänt.
Idun stavar till viktiga ord som godis. Hon ljudar ut vilka bokstäver som behövs.


3 år och 10 månader (46) - 24 februari 2008


3 år och 11 månader (47) - 24 mars 2008
Idun ljudar ut hur saker stavas. Hon läser på allt. Inte alltid med framgång men hon vet hur alla bokstäver låter.
"Toaletter står det där!"


4 år (48) - 24 april 2008
Idun fyller 4 år med pompa och ståt!
Under denna måndag pillar Idun upp en pärla i sin näsa. Hon har inhållande feber i över en vecka. Våren kommer!


4 år och 1 månad. 24 maj 2008
Idun lär sej cykla utan stödhjul. Idun går i ett regnigt 1 maj tåg.


4 år och 2 månader - 24 juni 2008


4 år och 3 månader - 24 juli 2008


4 år och 4 månader - 24 augusti 2008


4 år och 5 månader - 24 september 2008


4 år och 6 månader - 24 oktober 2008


4 år och 7 månader - 24 november 2008
Det snöar lite lite. Sanden är hård att gräva och det är jätte kallt!
Idun drömmer en mardröm om skrynkliga tänder med ögon.


4 år och 8 månader - 24 december 2008


4 och 9 månader - 24 januari 2009

Den här månanden blev Idun storasyster! Hon är mycket nöjd och stålt! Hon är stor och snäll! Hon ser till att lillasyster mår bra och får vad hon behöver. Berättar för oss vad som behöver göras. Idun har koll.
Idun har mycket fantasi. Det hon berättar är inte alltid sant. Hon svävar ofta i väg och berättar långa historier som inte har så stor verklighetsanknytning.


4 år och 10 månader - 24 februari 2009
Idun går bara 15 timmar per vecka på förskolan. Mellanmålet äter hon på väg hem.
Kanske är det lite jobbigare nu att vara storasyster. Det märks på Iduns sätt och humör.


4 år och 11 månader - 24 mars 2009
Hon är inte lätt att fotografera. Hon ska antingen göra grimager eller se sur ut. Om en liten månad fyller hon 5 år. Hon har som vanligt mycket vilja och temperament. Hon är härligt finurlig och smart.

#